Citron- och fänkålsstekt kycklinglårfilé med fetaostcréme

Serverar: 8 portioner

Fänkål och citron är oerhört gott till kyckling. Kycklingen serveras med en färgglad betsallad och krämig fetaostcréme.

Ingredienser

  • Betsallad
  • 400 g gul- eller rödbetor
  • 150 g haricots verts
  • 2 msk pressad citronsaft
  • 1 rödlök
  • 3 msk olivolja
  • 65 g rucolasallad
  • Kyckling
  • 8 kycklinglårfiléer, ca 600 g
  • Salt
  • Peppar
  • 1 msk olivolja
  • 2 tsk fänkålsfrön
  • 1 citron, rivet skal
  • Fetaostcréme
  • 100 g fetaost
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • ½ kruka körvel
  • Garnering
  • 50 g pumpakärnor
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Betsallad: Koka betorna mjuka. Skala dem under rinnande vatten. Ansa och koka haricots vertsen mjuka i saltat vatten. Häll av i ett durkslag och spola dem kalla och låt rinna av ordentligt. Rosta pumpakärnorna i en torr stekpanna på medelvärme.
    3. Kyckling: Krydda kycklinglåren med salt och peppar. Bryn dem i olivoljan i en stekpanna. Lägg dem i en ugnssäker form. Mortla fänkålsfröna. Krydda kycklinglåren med fänkålen. Stek dem mitt i ugnen i ca 12 minuter eller tills innertemperaturen är 72 grader. Riv citronskalet och blanda med kycklingen.
    4. Betsallad: Pressa citronen. Skär betorna i mindre bitar. Skala och skiva löken. Blanda citronsaften med olivoljan och vänd ner betorna, bönorna, löken och rucolan. Smaksätt med salt och peppar.
    5. Fetaostcréme: Smula fetaosten och blanda med yoghurten. Hacka körveln och rör ner i krämen, smaksätt med salt och peppar.
    6. Servera kycklingen med fetaostcrémen och betsalladen toppad med rostade pumpakärnor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben