Att baka den här pajen kräver varken mycket tid eller besvär. Frysta bär går naturligtvis bra, men passa på att använda färska bär under sommaren.
Ingredienser
Pajdeg
3 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 krm salt
1 tsk bakpulver
175 g smör
Fyllning
Rivet skal av ½ citron
250 g hallon
3 msk strösocker
Instruktioner
- Börja med pajdegen: Sätt ugnen på 225 grader. Blanda mjöl, socker, salt och bakpulver i en skål. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt det smälta smöret och arbeta ihop till en deg.
- Tryck ut degen i en smord pajform med löstagbar botten eller en springform, ca 22 cm i diameter. Degen ska gå upp en bit längs kanten. Ställ åt sidan.
- Gör fyllningen: Riv skalet på citronen. Blanda bär, socker och citronskal. Fördela bärfyllningen i pajskalet. Grädda pajen 20-25 minuter.
Liknande recept
Kommentarer (0)