Citron- och hallonpaj

Serverar: 6-8 portioner

Att baka den här pajen kräver varken mycket tid eller besvär. Frysta bär går naturligtvis bra, men passa på att använda färska bär under sommaren.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl strösocker
  • 1 krm salt
  • 1 tsk bakpulver
  • 175 g smör
  • Fyllning
  • Rivet skal av ½ citron
  • 250 g hallon
  • 3 msk strösocker
  • Instruktioner

    1. Börja med pajdegen: Sätt ugnen på 225 grader. Blanda mjöl, socker, salt och bakpulver i en skål. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt det smälta smöret och arbeta ihop till en deg.
    2. Tryck ut degen i en smord pajform med löstagbar botten eller en springform, ca 22 cm i diameter. Degen ska gå upp en bit längs kanten. Ställ åt sidan.
    3. Gör fyllningen: Riv skalet på citronen. Blanda bär, socker och citronskal. Fördela bärfyllningen i pajskalet. Grädda pajen 20-25 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben