Ingredienser
600 g Hokifilè
Salt
Till såsen
2 msk smör
½ gul lök
2 msk vetemjöl
1 dl torrt vitt vin
2 dl grädde+ 2 dl vatten
1 fiskbuljongtärning
Rivet skal av 1 citron
Salt
Peppar
Till gratängen
Potatismos för 4 personer
1 äggula
1 msk olivolja med citronsmak
Till garnering
Räkor, dill, citron och broccoli
Kanongott! Hälsar jag och familjen
Det här var jättegott. Dessutom såg rätten så fin ut när man tog ut den från ugnen, så man blev hungrig av att bara titta på den! Maken var mäkta imponerad och hans kommentar var: Det smakar väldigt bra och det är som att äta på en bättre restaurang. Jag tycker du ska fotografera rätten och lägga in bilden, det gör nog att ännu fler sparar receptet. Det här kan jag mycket väl tänka mig att servera som en festmåltid om man vill ha en fiskrätt, men varför inte servera det en vanlig vardag, även om det "bara" är familjen (i mitt fall bara maken och jag då alla barnen är utflugna)? Jag ger det här receptet en 5:a.
Jätte, jätte gott den här rätten kommer jag att göra fler gånger. Tack för en sån god recept. >God fortsättning på det nya året.
Jättegott!