Citron- och vitlökskyckling

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

En god pastarätt med kyckling som inte är så "såsig".

Ingredienser

  • 500 g färsk pasta
  • eller
  • 400 g torkad pasta
  • ½ purjolök, den vita delen
  • 2 msk smör till stekning
  • 1 msk olja till stekning
  • ca 400 g kycklingfilé (bröst- el. lårfilé)
  • 2 krm fänkålsfrön
  • 1 msk finhackad vitlök
  • 1½ tsk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • 1 msk färskpressad citronjuice
  • Garnering
  • 2 msk hackad bladpersilja
  • Instruktioner

    1. Koka pastan enligt anvisning på paketet. Håll varmt.
    2. Skölj och strimla purjolöken. Smält ca 1 msk smör i en het stek- eller traktörpanna och fräs purjolöken mjuk i 3-4 min. Salta och peppra. Ta upp den ur pannan och håll varmt.
    3. Skär kycklingen i mindre bitar eller strimla den. Fräs den i pannan med 1 msk smör och 1 msk olja i 4-5 min.
    4. Strö över fänkålsfrön och vitlök. Salta och peppra. Häll på citronjuicen. Sänk värmen något och låt allt puttra ihop i 3-4 min.
    5. Arrangera pastan på tallrikar tillsammans med citronkycklingen och purjolöken. Strö över bladpersilja.
    6. Kokta morötter är gott till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben