Citron- och vitlökskyckling

Serverar: 4 portioner

Citron, vitlök och honung är smaker som gifter sig fint i den här kycklingrätten. Allt lagas samtidigt i en långpanna på knappa timmen i ugnen, medan du kan syssla med annat.

Ingredienser

  • 3 citroner
  • 50 g smör eller margarin
  • 3 msk flytande honung
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 1 kvist färsk rosmarin eller 1 tsk torkad
  • 1½ tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 1 färsk kyckling, ca 1,2 kg, delad i 8 bitar
  • 8-10 potatisar i klyftor, ca 750 g
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225°.
    2. Pressa 2 av citronerna och häll saften i en liten kastrull. Tillsätt matfett, honung, vitlök, de repade bladen av rosmarin, salt och peppar. Värm försiktigt tills fettet smält.
    3. Lägg kycklingdelarna i ett lager i en långpanna. Fördela potatisklyftorna runt om. Häll citronsmöret över det hela och vänd runt potatisklyftorna i fettet. Tvätta den återstående citronen, dela den i 8 klyftor och fördela bland potatisarna. Stek mitt i ugnen ca 40 minuter och rör om ett par gånger under tiden.
    4. Kycklingen är färdig när köttsaften är klar och köttet släpper lätt från benen. Servera med en fräsch grönsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben