Citron pannacotta

Serverar: 4 portioner

Sjögräset agar-agar är en klar, geléaktig vätska. Smaken är neutral och kan därför användas i recept med både sötaktig smak och mer matiga.

Ingredienser

  • 5 dl rismjölk
  • 1 citron, saft och skal
  • 1 msk sirap, kornmalt
  • 2 dsk agar-agar flingor
  • Instruktioner

    Koka upp rismjölken, citronsaften och kornmaltsirapen. Sänk värmen så att det sjuder, tillsätt citronskalet som du rivit på ett rivjärn och agar-agar flingorna. Låt sjuda i 3-4 minuter. Ta från värmen och låt svalna. Häll upp i 4 dessertskålar och förvara i kylen i 2-3 timmar tills pannacottan har stelnat.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben