Citroncheesecake

Serverar: 9 portioner

Den här friska cheesecaken är en lätt och läcker version av en klassisk dessert. Alla kommer att älska den.

Ingredienser

  • 50 g osaltat smör + smör till formen
  • 150 g digestivekex, mixade till smulor
  • 400 g mager färskost, t ex philadelphia
  • 1½ dl råsocker
  • 2 citroner, skal och saft
  • 1½ dl vispgrädde
  • 3 dl lättmjölk
  • 3 gelatinblad à 7 g
  • Instruktioner

    1. Smält smöret i en kastrull på låg värme. Blanda ner kexsmulorna i smöret. Smörj en fyrkantig form med löstagbar botten, 20x20 cm i diameter. Lägg kexblandningen i formen och pressa med fingrarna till en slät botten. Ställ in i kylen och låt stelna.
    2. Vispa ihop färskost och socker tills det är väl blandat. Vispa först ner skal från en citron och saft från två citroner. Tillsätt sedan vispgrädde och 2 dl mjölk. Vispa tills väl blandat.
    3. Värm 1 dl mjölk i en kastrull och lägg i gelatinbladen. Låt gelatinet smälta under omrörning på låg värme.
    4. Vispa ner gelatinet i färskostsmeten. Häll smeten över kexbottnen och kyl två-tre timmar eller tills smeten har stelnat. Ta ut kakan ur formen och skär den i nio rutor. Garnera rutorna med tunna strimlor citronskal från den andra citronen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben