Citroncheesecake

Serverar: 8-10 portioner

Smarrig kaka

Ingredienser

  • 200 g chokladcookies
  • 1 tsk kanel
  • 150 g smält smör
  • Fyllning
  • 4 gelatinblad
  • 1 citron, skal och saft
  • 300 g färskost
  • 2 grekisk yoghurt
  • Citrongrädde
  • 2 dl vispgrädde
  • ½ dl lemon curd
  • 2 msk strösocker
  • Några droppar gul hushållsfärg
  • Garnering
  • Rivet citronskal
  • Instruktioner

    Mixa chokladcookies,tillsätt kanel och smält smör. Tryck ut smulorna i botten av en form med löstagbar botten,ca 24 cm i diameter. Grädda i ca 10 min, låt svalna. Lägg gelatinbladen i kallt vatten 10 minuter. Blanda samman med rivet citronskal,citronsaft,färskost och grekisk yoghurt. Ta upp gelatinbladen utan att krama ur och smält dem i kastrull på svag värme. Blanda ner i krämen. Häll fyllningen i formen. Vispa grädden styv. Vänd ner lemon curd och strösocker i vispgrädden. Droppa i lite gul hushållsfärg och blanda väl. Spritsa krämen ovanpå i ett vackert mönster. Ställ cheesecaken kallt minst 3 timmar. Riv över lite citronskal vid servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben