Citroncheesecake med ingefärsbotten

Serverar: 14 portioner

Fräsch och sötsyrlig cheesecake med en touch av ingefära.

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 200 g digestivekex
  • 1 tsk mald ingefära
  • Fyllning
  • 3 gelatinblad
  • 2 dl vispgrädde
  • 400 g philadelphiaost
  • 1½ dl lemoncurd
  • 2 dl florsocker
  • Finrivet skal och saft av 1 citron
  • Garnering
  • Citronskivor
  • Skal av citron
  • Instruktioner

    1. Smält smöret i en kastrull. Mixa kexen med ingefära och blanda med smöret. Tryck ut den i en brödform eller en form med löstagbara kanter, 22 cm i diameter.
    2. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten ca 5 minuter. Vispa grädden i en rynlig bunke. Tillsätt philadelphiaost, lemoncurd, florsocker och citronskal. Vispa ihop till en jämn smet.
    3. Smält gelatinbladen på svag värme i citronsaften i en kastrull, tillsätt försiktigt i smeten under vispning.
    4. Bred ut smeten på kexbotten. Ställ kallt att stelna i minst 5 timmar men gärna över natten. Garnera kakan med citronskivor och citronskal.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben