Citrondoftande yoghurt- och kokospaj

Serverar: 12 portioner

Krämig smak av citron och kokos. Förbered gärna pajen dagen före, den blir bara godare av att stå och gotta sig lite. 451 kalorier per bit 29 g fett 6 g protein 42 g kolhydrater

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g kallt smör, skuret i bitar
  • 1 ägg
  • Fyllning
  • 125 g rumsvarmt smör
  • 5 dl socker
  • 4 stora ägg
  • 1 citron
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 150 g kokosflingor
  • Florsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Mixa mjöl och smör till en smulig massa i en matberedare. Tillsätt ägget och kör till en deg. Tryck ut degen i en form ca 24 cm i diameter med löstagbara kanter, låt vila i kylen 20 minuter. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen 10 minuter, sänk ugnsvärmen till 175 grader.
    3. Vispa smör och socker poröst i en bunke med elvisp. Vispa i ett ägg i taget. Skrubba citronen i ljummet vatten, riv skalet och pressa juicen. Tillsätt citronskal och juice samt yoghurt och kokosflingor till fyllningen.
    4. Häll fyllningen i pajskalet och grädda i nedre delen av ugnen ca 45 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben