Citronfisk

Serverar: 4 portioner

Bra, lättlagat

Ingredienser

  • ca 500 g fiskfilé, sej eller torsk
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • rivet skal och pressad saft av ½ liten citron
  • 1 purjolök
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl riven ost, typ herrgård
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 225 grader. Halvtina fisken om den är fryst. Lägg fisken i en ugnssäker form. Krydda med salt, peppar, citronskal och saft. Skölj och strimla purjolöken och strö över fisken. Häll över grädden och strö över osten. Stek fisken i nedre delen av ugnen 20-30 minuter. Servera med kokt potatis, citronklyftor och grönsaker

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    030606 21 april 2008

    En lättlagad och väldigt god fiskrätt. Kan varmt rekommenderas.

    030606 21 april 2008

    Glömde betygsätta men jag ger den 4 stjärnor

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben