Citronfläsk med ris och tomat

Serverar: 4 portioner

En favoriträtt hos barnen på Landala förskola där mamma lagade lunch i fem år.

Ingredienser

  • 500 g magert färskt bogfläsk
  • 1 citron
  • 1 burk krossade tomater
  • 2 msk smör eller margarin
  • 1½ tsk salt
  • 1-1½ krm nymalen vitpeppar
  • 1½ tsk rosmarin eller salvia
  • 1 tsk vitlökspulver
  • Instruktioner

    1. Koka 4 portioner ris enligt anvisning på paketet.
    2. Koka upp burktomaterna och krydda dem med hälften av kryddorna. Låt koka ca 10 minuter. Tvätta citronen och riv av det gula på skalet. Krydda bogskivorna med resten av kryddorna och det rivna citronskalet. Stek skivorna i matfettet på inte för hög värme 2 - 3 minuter per sida.
    3. Servera bogskivorna med ris, tomatröra, citronklyftor och en fräsch sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben