Citronfrittata med svamp- och bönor

Serverar: 4 portioner

Lätt som en plätt är dessa små svampomeletter.

Ingredienser

  • 8 ägg
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 1 msk fint rivet citronskal
  • 1 msk färsk timjan, repade blad
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Svamp
  • 400 g blandsvamp tex. kantarell, taggsvamp och champinjon
  • 1 msk olivolja
  • 2 msk smör
  • 2 msk strimlad bladpersilja
  • 1 dl kokta olika bönor tex. Goo Green mix
  • 1 salladslök
  • Instruktioner

    1. Dela svampen och stek den i smör och olja på medelvärme tills den börjar dofta gott. Salta och peppra försiktigt. Låt stå på svag värme medan omeletterna gräddas.
    2. Vispa ihop ägg, grädde, timjanblad och citron. Smaksätt med lite salt och peppar. Grädda små omeletter (vänd och grädda båda sidor) i plättjärn eller blinipanna.
    3. Vänd ner avrunna bönor, strimlad salladslök och persilja i svampfräset och låt det bli genomvarmt.
    4. Fördela svamp. och bönfräset på portionsomeletterna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben