Citronglaserad fläskkarré med varma bönor

Serverar: 4-6 portioner

En färgrik och smarrig huvudrätt.

Ingredienser

  • 1 kg fläskkarré
  • ½ finhackad chili
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 1 msk torkad timjan
  • 4 msk matolja
  • Skal och saft av 1 citron
  • 2 msk honung
  • 200 g haricots verts
  • 200 g sojabönor
  • 200 g bondbönor
  • 100 g spritärter
  • 2 dl kalvbuljong
  • 1 gul lök
  • 1 msk socker
  • 1 tomat
  • 2 msk smör
  • 100 g babyspenat
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Servering
  • 3 dl gräddfil
  • Instruktioner

    1. Blanda matolja, hackad chili, riven vitlök och timjan och marinera köttet i marinaden i minst 30 minuter. Sätt ugnen på 140 grader.
    2. Stek fläskköttet gyllenbrunt i en gjutjärnspanna, baka i ugnen tills det får en innertemperatur på 80 grader.
    3. Värm honungen i en kastrull så att den blir rinnande. Riv ner citronskal och pressa i saften från citronen. Smaka av glacen med svartpeppar.
    4. Ta ut köttet då och då och pensla med honung- och citronglacen. Låt köttet vila i 20 minuter innan servering.
    5. Koka upp 2 liter saltat vatten och koka alla bönor i 2 minuter och kyl sedan ner i kallt vatten. Finhacka löken och stek med olja i en stekpanna. Tillsätt socker, kalvbuljong och reducera på svag värme till hälften återstår.
    6. Tärna tomaten i små kuber, vänd ner tomat och alla kokta bönor i kalvbuljongen. Smaka av med salt och svartpeppar, avsluta med att tillsätta spenaten före servering.
    7. Servera med gräddfil.

    Liknande recept

    4
    1 h 30 min
    4-6
    5

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben