Citrongräsdoftande pilgrimsmusslor

Serverar: 4 portioner

En god förrätt.

Ingredienser

  • 16 pilgrimsmusslor
  • 4 citrongrässtrån
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Blandad sallad, t.ex. ruccola, ekbladssallad, mangoldskott
  • 1 lime
  • 1/2 dl pinjenötter
  • Vinägrett
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk flytande honong
  • 3 msk olivolja
  • 2 schalottenlökar
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    Lägg citrongräsen i blöt i kallt vatten 30 minuter. Skölj salladen. Finhacka löken. Tvätta limen och dela den i fyra klyftor.Blanda samman vinägretten. Rosta pinjenötterna i torr stekpanna. Fördela salladen i fyra serveringsskålar, ringla vinägretten över och blanda ihop. Trä fyra musslor på varje citrongräs och grilla eller stek dem, salta och peppra. Strö pinjenötterna över salladen, garnera med limeklyfta och lägg musselstråna tvärs över skålarna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben