Citronkaka med ingefära

Citron och ingefära är en spännande smakkombination.

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 2 dl socker
  • 3 ägg
  • 2 msk färsk riven ingefära
  • 11 citroner, rivet skal och pressad saft
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Smör och ströbröd till formen
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form som rymmer 1½ liter.
    2. Vispa rumsvarmt smör och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget. Blanda i ingefära, citronskal och -saft och mjölet, som blandats med bakpulvret.
    3. Häll smeten i formen. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 45 minuter. Känn med en provsticka att kakan är genomgräddad. Låt vila en stund innan kakan stjälps upp.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    beca 14 maj 2015

    Ska det verkligen vara 11citroner? /beca

    Fin 14 maj 2015

    Nej det ska vara 1, blev dubbel skrivet tydligen :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben