Citron och ingefära är en spännande smakkombination.
Ingredienser
150 g smör
2 dl socker
3 ägg
2 msk färsk riven ingefära
11 citroner, rivet skal och pressad saft
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Smör och ströbröd till formen
Instruktioner
Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj och bröa en form som rymmer 1½ liter.
Vispa rumsvarmt smör och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget. Blanda i ingefära, citronskal och -saft och mjölet, som blandats med bakpulvret.
Häll smeten i formen. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 45 minuter. Känn med en provsticka att kakan är genomgräddad. Låt vila en stund innan kakan stjälps upp.
Ska det verkligen vara 11citroner? /beca
Nej det ska vara 1, blev dubbel skrivet tydligen :)