Den syrliga citronkakan och den sega knäcken är en supergod kombination.
Ingredienser
175 g smör
3 dl socker
2 ägg
Skal och saft från 2 citroner
2-3 dl vetemjöl
Knäck
100 g smör
1 ½ dl socker
½ dl honung
2 msk mjöl
1 dl sesamfrön
Instruktioner
Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj en rund form med ca 23 cm i diameter.
Smält smöret till kakan i en kastrull. Blanda ner socker, ägg, citronsaft och rivet citronskal. Tillsätt mjölet. Häll smeten i formen och grädda i 20-30 minuter, ta ut den när ytan stelnat.
Rosta undertiden sesamfröna i en torr, het stekpanna tills de börjar dofta och få färg. Häll smör, socker, honung, mjöl och sesamfrön i en kastrull. Värm upp knäckblandningen under omrörning tills den smält till en jämn smet. Var uppmärksam, knäcken bränner lätt vid.
Bred ut den ljumma knäcken på kakan. Höj temperaturen på ugnen till 225 grader och grädda ytterligare 5-10 minuter.