Citronkaka med sesamknäck

Den syrliga citronkakan och den sega knäcken är en supergod kombination.

Ingredienser

  • 175 g smör
  • 3 dl socker
  • 2 ägg
  • Skal och saft från 2 citroner
  • 2-3 dl vetemjöl
  • Knäck
  • 100 g smör
  • 1 ½ dl socker
  • ½ dl honung
  • 2 msk mjöl
  • 1 dl sesamfrön
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en rund form med ca 23 cm i diameter.
    2. Smält smöret till kakan i en kastrull. Blanda ner socker, ägg, citronsaft och rivet citronskal. Tillsätt mjölet. Häll smeten i formen och grädda i 20-30 minuter, ta ut den när ytan stelnat.
    3. Rosta undertiden sesamfröna i en torr, het stekpanna tills de börjar dofta och få färg. Häll smör, socker, honung, mjöl och sesamfrön i en kastrull. Värm upp knäckblandningen under omrörning tills den smält till en jämn smet. Var uppmärksam, knäcken bränner lätt vid.
    4. Bred ut den ljumma knäcken på kakan. Höj temperaturen på ugnen till 225 grader och grädda ytterligare 5-10 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben