Citronkaka med vallmofrö

Serverar: 12 portioner

Saftig mandelkaka med underbar citronsmak. Glutenfri.

Ingredienser

  • 250 g smör, rumsvarmt
  • 1 dl socker
  • 1 dl majsmjöl
  • 500 g mandelmassa, grovriven
  • 4 ägg
  • ½ msk kardemumma, mortlad
  • 2 msk vallmofrö
  • 2 citroner, skal och saft (ca 1 dl)
  • Till servering
  • Vispad grädde
  • Massor av jordgubbar och blåbär
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Vispa smör och socker poröst. Häll ner övriga ingredienser och rör till en slät smet. Smörj och bröa en form, ca 25x30 cm. bred ut smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i ca 40 minuter. Låt svalna.
    3. Servera kakan med grädde och bär.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben