Citronkaka med vallmofrö

Serverar: 12 portioner

Tid: 40 minuter

Både glutenfri och kan göras med sötning istället för socker.

Ingredienser

  • 250 g rumsvarmt smör
  • 1 dl strösocker (eller annan sötning)
  • 1 dl majsmjöl
  • 500 g grovriven mandelmassa
  • 4 ägg
  • ½ msk mortlad kardemumma
  • 2 msk vallmofrö
  • 2 citroner, skal & saft (ca 1 dl)
  • Vispad grädde
  • Jordgubbar och blåbär
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smör och socker poröst. Häll ner övriga ingredienser och rör till en slät smet. Smörj och bröa en form på ca 25x30 cm. Bred ut smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i 40 min. Låt svalna Servera kaka med grädde och bär.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben