Citronkryddad rabarber med mandelglass

Serverar: 4 portioner

Rabarberna blir smakrika av stjärnanisen och blir utmärkta till den lena mandelglassen och biskvierna.

Ingredienser

  • 2 ½ dl mjölk
  • 2 ½ dl vispgrädde
  • 125 g socker
  • 5 äggulor
  • 75 g mandelspån
  • Citronkryddad rabarber
  • 400 g rabarber
  • 5 dl vatten
  • 200 g socker
  • Skalet av 1 citron
  • 4 stjärnanisar
  • Biskvier
  • 250 g mandelmassa
  • 125 g socker
  • 3 äggvitor
  • Instruktioner

    1. Rosta mandelspånen gyllene i en stekpanna. Koka upp grädde och mjölk med sockret och mandeln. Låt svalna. Tillsätt äggulorna och sjud upp under vispning. Sila och kör i glassmaskin.
    2. Citronkryddad rabarber: Skala och skär rabarbern i kuber. Koka upp vatten och socker, låt koka i 10 minuter. Tillsätt stjärnanis och citronskal, låt stå och dra något. Tillsätt rabarbern, låt sjuda upp och ställ åt sidan.
    3. Biskvier: Vispa mandelmassan med sockret, rör ner äggvitorna. Spritsa ut knappar stora som femtioöringar på smort papper och baka av i ugn på 175 grader i ca 6-8 minuter.
    4. Lägg rabarbern i sin lag i djupa tallrikar tillsammans med mandelglassen och biskvierna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben