Citronmarinerad fläskfilé

Serverar: 10 portioner

Tid: 8 timmar 30 minuter

Perfekt på buffén. Har haft den bl.a. på min sons studentmottagning, eller servera med potatisgratäng....

Ingredienser

  • 1 kg fläskfilé
  • 1 msk smält smör
  • ½ msk soja
  • Lag 1
  • 1,5 l vatten
  • ¾ dl salt
  • 1,5 tsk hel svartpeppar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 gula lökar i skivor
  • 2 msk torkad rosmarin
  • Lag 2
  • ½ dl vatten
  • Rivet skal av 1 citron
  • 2 msk citronsaft
  • ½- ¾ dl olivolja
  • 1 ½ msk färsk rosmarin
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 krm salt
  • Instruktioner

    1. Pensla köttet med smör/soja, stek i ugn 200° tills termometern visar 72° (ca 20 min.)
    2. Medan köttet steks: Koka upp lag 1. Låt svalna. Lägg köttet i den kalla lagen i ca 5 timmar. Skiva köttet i tunna skivor. Lägg på fat med kant.
    3. Koka upp vattnen och citronskal och låt svalna, blanda i övriga ingerdienser till lag 2 som hälls över köttet . Låt dra i minst 1 timme, gärna 3h.
    4. Garnera köttet med färsk rosmarin och citronskivor

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    marilink 19 juli 2009

    Jättegod fläskfilé som blev mycket uppskattad på studentmottagningen. Har gjort den vid ytterligare två tillfällen sedan dess eftersom den också är mycket enkel att tillaga.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben