Citronmarinerade oliver med parmesantoast

Serverar: 4 portioner

Ingredienser

  • ca 20 svarta oliver utan kärnor
  • 1/2 citron
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 liten röd chilipeppar
  • ca 50 g fetaost
  • några färska timjankvistar eller 1/2 tsk torkad timjan
  • 4-5 msk olivolja
  • Parmesantoast
  • 8 skivor vitt formbröd (behöver inte vara färskt!)
  • 2-3 msk smör
  • pressad vitlök
  • 3-4 msk riven parmesanost
  • Instruktioner

    Låt oliverna rinna av. Tvätta citronen och skär den i små tärningar. Skala och skiva vitlöken tunt. Dela, kärna ur och finhacka pepparfrukten. Skär osten i tärningar.Blanda oliverna väl med citron, vitlök, pepparfrukt, timjan och olivolja. Vänd ner osten.Täck och ställ kallt några timmar eller över en natt. Parmesantoast Sätt ugnen på 200 grader. Kantskär och kavla ut brödet mycket tunt. Ta ut rundlar, ca 6 cm i diameter, av varje skiva. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Bred på smör, ev smaksatt med vitlök, och strö över riven ost. Grädda i mitten av ugnen 7-8 min tills osten smält och fått lite färg. Servera varm eller kall.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben