Citronmazariner med mandelmassa

Serverar: 18 portioner

Mazarinerna innehåller även hasselnötter som förstärker smaken på marsipanfyllningen.

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 2 äggulor
  • Knappt 4 dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 150 g mandelmassa
  • 2 ägg
  • 50 g rumsvarmt smör
  • 20 g hackade hasselnötter
  • 3 msk vetemjöl
  • ½ tsk bakpulver
  • Rivet skal av ½-1 citron
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Blanda samman smöret, sockret, äggulorna och mjölet till en smidig deg. Tryck ut degen i små metallformar.
    3. Riv mandelmassan och blanda samman med de övriga ingredienserna till fyllningen. Fördela smeten i formarna.
    4. Grädda kakorna i ugnen ca 15 minuter eller tills de känns färdiga.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben