Citronpappardelle med rökt lax och sockerärter

Serverar: 4 portioner

En annorlunda pastasort sätter festprägel på den rökta laxen med citron och sockerärter. Rökt lax i bit smakar mer än skivad.

Ingredienser

  • 400 g pappardelle eller annan pasta
  • 150 g sockerärter
  • 1 liten gul lök
  • 300 g kallrökt lax i bit
  • Rivet skal av 1 citron
  • 3 msk färskpressad citronjuice
  • 2 dl vispgrädde
  • Olivolja
  • Salt
  • Malen svartpeppar
  • Färsk oregano
  • Instruktioner

    1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Tillsätt sockerärterna i pasta vattnet under sista minuten. Skala och finhacka löken. Skär bort skinnet på laxen, skär den i strimlor.
    2. Fräs löken glansig i 1 msk olja 2-3 minuter i en stekpanna. Blanda ner citronskal, citronjuice och 1 krm peppar. Låt fräsa ytterligare ca 1 minut. Tillsätt grädden och koka ca 2 minuter.
    3. Vänd ner laxen och låt allt bli varmt. Smaka av med salt. Häll av pastan med sockerärterna och blanda i såsen. Garnera med färsk oregano och servera genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben