Citronpeppar och honungsstekt fläskfilé med potatisplättar
Serverar: 4 portioner
Mycket gott.
Ingredienser
700 g fläskfilé
1 citron (skalet i tunna skivor)
1 msk citronpeppar
1 dl flytande honung
1 tsk salt
Potatisplättar
12 medelstora kokta potatisar
100 g getost
1 ägg
Salt och svartpeppar från kvarn
Smör och olja till stekning
Instruktioner
Blanda honung, citron och kryddorna.
Putsa fläskfilén och bryn i en traktörpanna i smör och olja.
Pensla på blandningen och ställ in fläskfilén i 150 grader varm ugn i ca 15-20 minuter.
Riv potatisen grovt och smula getosten.
Blanda med ägg, salt och peppar.
Forma till små bullar och stek dem i smör och olja.
Skär upp fläskfilén och servera med potatisplättar och sallad.