Citronpeppar och honungsstekt fläskfilé med potatisplättar

Serverar: 4 portioner

Mycket gott.

Ingredienser

  • 700 g fläskfilé
  • 1 citron (skalet i tunna skivor)
  • 1 msk citronpeppar
  • 1 dl flytande honung
  • 1 tsk salt
  • Potatisplättar
  • 12 medelstora kokta potatisar
  • 100 g getost
  • 1 ägg
  • Salt och svartpeppar från kvarn
  • Smör och olja till stekning
  • Instruktioner

    1. Blanda honung, citron och kryddorna. Putsa fläskfilén och bryn i en traktörpanna i smör och olja. Pensla på blandningen och ställ in fläskfilén i 150 grader varm ugn i ca 15-20 minuter.
    2. Riv potatisen grovt och smula getosten. Blanda med ägg, salt och peppar. Forma till små bullar och stek dem i smör och olja. Skär upp fläskfilén och servera med potatisplättar och sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben