Citronsås till fisk

Serverar: 4 portioner

Kan smaksättas ytterligare med lite finhackad dill.

Ingredienser

  • 1 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 3 dl vatten
  • 3 msk Touch of taste fiskfond
  • 2 dl grädde
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 äggula
  • 2 msk grädde
  • 2 msk pressad citron
  • Instruktioner

    1. Fräs smör och mjöl i en kastrull. Späd med vatten, fond och grädde. Krydda. Låt koka i 3-4 minuter.
    2. Rör ut äggulan i lite av grädden och häll i under vispning. Nu får såsen inte koka, då skär den sig. Tillsätt citronsaften.

    Liknande recept

    4.7
    50 min
    2-3
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben