Citronsås till lax mm.

Serverar: 10 portioner

Tid: 30 minuter

Supergod!

Ingredienser

  • 2 citroner
  • 4 dl lätt crème fraiche
  • 2,5 dl mellangrädde
  • 4 dl vatten
  • 2 fiskbuljongtärningar
  • salt
  • vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Tvätta och borsta citronerna väl i varmt vatten.
    2. Gör tunna strimlor av det gula skalet med zestjärn eller potatisskalare och kniv. Koka skalen 1/2 minut och släng sedan vattnet.
    3. Koka ihop crème fraiche, grädde, vatten och buljongtärningar 5-10 minuter.
    4. Smaka av med 1-2 msk pressad citron och om det behövs salt och peppar. Tillsätt citronskalen.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Heisjo 20 augusti 2008

    Kanongott!! Jag hade inte i citronskalet, men det behövdes inte heller. Åt såsen till ugnsstekt lax och pressad potatis. Tackar!!

    Relaterade Artiklar

    Apriltävlingen avslutad!
    Det är så kul med alla recept som kommer till oss varje dag! Desto svå...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben