Citronstekt kycklingfilé med currycoleslaw på naanbröd

Serverar: 4 portioner

God citrusfågel med en tuoch av Indien.

Ingredienser

  • Majonnäs
  • 2 äggulor
  • 2 tsk dijonsenap
  • 2 dl olja
  • Flingsalt
  • Svartpeppar
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • 1½ msk curry
  • Coleslaw
  • ½ blomkål
  • 1 äpple
  • 2 krm salt
  • 1 kruka gräslök
  • Kycklingfilé
  • 400 g kycklingfilé
  • 1 msk olivolja
  • 1 citron
  • Flingsalt
  • Svartpeppar
  • Servering
  • 2 naanbröd
  • Instruktioner

    1. Mixa äggulorna med senapen och vispa droppvis ner oljan till en tjock majonnäs. Smaksätt med salt och peppar. Vänd ner vinäger och curry.
    2. Dela kycklingen, salta och stek i olja i en het stekpanna, tills den fått fin färg. Riv citronskalet och pressa ur saften.
    3. Sänk värmen och strö över citronskalet och häll saften i stekpannan. Låt sjuda någon minut tills kycklingen är klar.
    4. Skär blomkålen tunt. Dela och kärna ur äpplet, skär det i tunna skivor. Lägg det i en bunke, salta och vänd runt. Låt stå i 5 minuter. Hacka gräslöken och rör ner hälften i majonnäsen. Vänd ner blomkål och äpple.
    5. Värm bröden enligt anvisning på förpackningen. Dela bröden i halvor.
    6. Servera bröden med coleslaw, kycklingen och toppa med resten av gräslöken.

    Liknande recept

    4
    1 h 15 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben