Citrus inkokt Lax

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Lax är bra mat.

Ingredienser

  • 500 g laxfilé
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 1 liter vatten
  • 1 tsk socker
  • 1 tsk salt
  • 2 citroner
  • Instruktioner

    1. Skär bort ev skinn på laxen. Skär den i kuber och lägg i en form med höga kanter.
    2. Koka upp buljongtärningen, socker, salt och vatten.
    3. Skrubba citronen i ljummet vatten, riv skalet grovt och pressa juicen. Tillsätt citronjuicen i buljongen (spara skalet till garnering).
    4. Häll buljongen över laxen och låt laxen dra i 20 minuter.
    5. Servera direkt eller ställ i kyl när den svalnat.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben