Citruskyckling med gult ris

Serverar: 4 portioner

En kryddig kycklingrätt som lätt blir en favorit.

Ingredienser

  • Ca 500 g kycklinglårfilé
  • 1 stor purjolök
  • 2 tsk paprikapulver
  • 2 krm mals chilipeppar
  • 1 tsk spiskummin
  • ½ tsk koriander
  • 1 tsk salt
  • 2 krm mald svartpeppar
  • Rivet skal av 1 citron
  • Saft från 1 apelsin
  • 2½ dl iMat, Oatly, 7% eller 13%
  • Gult ris
  • 3 dl basmatiris eller fullkornsris
  • 6 dl grönsaksbuljong
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk färskriven ingefära eller ½ tsk mald torkad
  • 3 dl kokta gröna linser
  • 1 röd paprika
  • Myntablad
  • Servering
  • Grönsallad
  • Instruktioner

    1. sätt ugnen på 175 grader.
    2. Skölj och finstrimla purjolöken. Lägg den i botten på en ugnsform. Blanda alla kryddor, salt och citronskal. Lägg kycklinglårfiléerna upp och ner på purjolöken.
    3. Strö över halva mängden kryddor. Vänd kycklingen, strö över resten av kryddorna. Häll över apelsinsaft och iMat. Stek i ugnen till 70 grader innertemperatur i kycklingen, ca 15 minuter.
    4. Koka upp buljong, gurkmeja och ingefära. Lägg i riset och koka enligt anvisning på förpackningen. Rör ner linser, paparikatärningar och grovhackad mynta i det kokta riset. Hetta upp.
    5. Sevrera kycklingen med riset och en grönsallad.

    Liknande recept

    4
    45 min
    6-8
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben