Citruskyckling med ingefära

Serverar: 4 portioner

En väldigt god kyckling med smaker från Indien.

Ingredienser

  • 1 färsk kyckling
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk riven ingefära
  • 2 msk hackad gul lök
  • 1 tsk rivet apelsinskal
  • 0,75 dl apelsinsaft
  • apelsinskivor
  • 0,5 dl citronsaft
  • 1 tsk strimlade citronskal
  • 0,5 tsk salt
  • 2 krm malen svartpeppar
  • färsk persilja
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175°C. Stycka kycklingen i 8 bitar och tag bort skinnet. Pensla bitarna med oljan och lägg dem i en ungssäker form och strö över ingefära och lök.
    2. Blanda skalen av apelsin och citron med saften. Häll det över kycklingen i formen. Krydda med salt och peppar.
    3. Stek kycklingen i ugnen ca 30 min. Vänd bitarna och stek dem ytterligare tills de fått fin färg. Garnera med apelsinskivor och persilja.
    4. Servera med ris eller bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben