Citruskyckling med ingefära i ugn

Serverar: 4 portioner

Den möra och saftiga kycklingen kombinerar smakerna av citron, ingefära och soja, en riktig smaksensation.

Ingredienser

  • 1 kyckling, ca 1½ kg
  • 2 citroner
  • 2 msk fint skivad färsk ingefära
  • 2 lätt krossade vitlöksklyftor
  • 1 dl vitvinsvinäger
  • 1 dl soja
  • 2 msk strösocker
  • Instruktioner

    1. Koka upp 2 liter vatten i en stor kastrull. Lägg kycklingen med bröstet upp i ett stort durkslag av metall. Häll det kokande vattnet sakta över kycklingen så att skinnet blir stramt. Låt vattnet rinna av kycklingen.
    2. Halvera citronerna och pressa ner saften i en skål. Lägg citronhalvorna, ingefäran och vitlöken inuti kycklingen och fäst ihop med en tandpetare. Lägg kycklingen i en stor skål med bröstet upp.
    3. Blanda vinäger, soja, socker och 3 msk vatten i en liten kastrull och koka upp. Häll såsen sakta över kycklingen. Låt kycklingen dra i marinaden 30 minuter, vänd den ofta och var försiktig så att inte skinnet spricker.
    4. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg ett galler i en braspanna, eller ugnsfast form, till hälften fylld med vatten. Lägg kycklingen med bröstsidan upp på gallret och grilla i ugnen 70 minuter tills den är gyllene. Ta ut kycklingen ur ugnen och låt den vila 20 minuter innan den styckas.

    Liknande recept

    4.9
    30 min
    2
    10
    4
    1 h 15 min
    4
    1
    4.7
    50 min
    2-3
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben