Citrusmarmelad

Serverar: 1 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

En mycket god lättgjord marmelad.

Ingredienser

  • 1 apelsin
  • 1 lime
  • ½ citron
  • 4½ dl vatten
  • 4 dl socker
  • Atamon att skölja burken med
  • Instruktioner

    1. Skrubba och skär frukten i små bitar och lägg dem i en gryta tillsammans med vattnet. Låt koka i ca 45 minuter, rör om då och då. Tillsätt sockret och rör om. Låt koka i ytterligare 10-15 min. Gör marmeladprov. Skölj burken med atamon och häll upp marmeladen. Stäng locket genast. Det kan ta ett par tre dagar innan marmeladen stelnat.
    2. Marmeladprov. Gör ett marmeladprov för att se om marmeladen är färdigkokt genom att hälla upp en sked marmelad på en kall tallrik. Låt stå kallt en liten stund och dra sedan med skeden genom marmeladen. Om kanterna stannar och inte rinner ihop är marmeladen klar. Annars, fortsätt att koka marmeladen och gör ett nytt prov. Men det får inte koka för länge efter att sockret är tillsatt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben