Citrusmarmelad

Det är gott att blanda olika citrusfrukter.

Ingredienser

  • 1 pomelo
  • 2 apelsiner
  • 1 citron
  • 1 liter vatten
  • 2 liter socker
  • 3 tsk citronsyra
  • 1 tsk vatten
  • Instruktioner

    1. Borsta frukterna under rinnande varmt vatten, halvera och ta bort kärnorna.Skär i mindre bitar och kör dem i matberedaren.
    2. Häll fruktmassan i en gryta och tillsätt vattnet. Koka under lock i ca 45 minuter. Rör om då och då.
    3. Tillsätt sockret och koka ytterligare ca 30 minuter utan lock.
    4. Blanda citronsyran med 1 tsk vatten och rör ner. Häll i rena, varma burkar och förvara svalt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben