Citrusmarmelad (Appelsinmarmelad)

Syltsocker är smidigt att göra marmelad med. Det innehåller redan pektin som gör marmeladen stel; citronsyra som balanserar sötma och natriumbensoat som gör marmeladen hållbar. Använder du vanligt socker tillsätter du Melatin och/eller atamon själv.

Ingredienser

  • 1,5 kg citrus
  • 1,5 kg syltsocker eller vanligt socker
  • ev. 1 påse (40g) Melatin pektinpulver
  • ev atamon (följ anvisningar på paketet)
  • Instruktioner

    1. Skölj och skrubba frukterna. Skär i små bitar eller dela i klyftor som sedan körs i matberedaren en stund.
    2. Koka frukten i ca 30 min. Rör ner ev melatin och koka ytterligare någon minut. Rör ner sockret och låt koka upp ordentligt och låt koka kraftigt i ett par minuter. Tillsätt ev atamon enligt flaskans anvisningar.
    3. Häll på burkar och förslut.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben