Coco con arrollados de mermelada

Serverar: 15 portioner

Detta är en karibisk rulltårta med jordgubbssylt, kokos, vanilj och kanel!! MUMS!!

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 1 ½ dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl (120 g)
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 msk strösocker
  • Fyllning
  • 2 dl jordgubbssylt
  • 1 msk kanel
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 dl riven kokos
  • Garnering
  • 1 msk florsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 250°. Lägg bakplåtspapper på en plåt. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda vetemjöl och bakpulver och blanda ner det i äggsmeten. Bred ut smeten i ett jämnt lager på bakplåtspappret. Grädda kakan ca 5 minuter mitt i ugnen.
    2. Strö över 1 msk socker och stjälp upp kakan på ett smör- eller bakplåtspapper. Dra bort bakplåtspapperet. Pensla med kallt vatten på papperet om det inte vill lossna.
    3. Blanda sylten med kanel och vaniljsocker, bred det över kakan. Strö över kokosflingorna, rulla ihop tårtan.
    4. Sikta över florsocker och skär upp kakan i ca 3 cm sneda bitar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben