Coco con arrollados de mermelada
Detta är en karibisk rulltårta med jordgubbssylt, kokos, vanilj och kanel!! MUMS!!
Ingredienser
3 ägg
1 ½ dl strösocker
2 dl vetemjöl (120 g)
1 tsk bakpulver
1 msk strösocker
Fyllning
2 dl jordgubbssylt
1 msk kanel
1 msk vaniljsocker
1 dl riven kokos
Garnering
1 msk florsocker
Instruktioner
- Sätt ugnen på 250°. Lägg bakplåtspapper på en plåt. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda vetemjöl och bakpulver och blanda ner det i äggsmeten. Bred ut smeten i ett jämnt lager på bakplåtspappret. Grädda kakan ca 5 minuter mitt i ugnen.
- Strö över 1 msk socker och stjälp upp kakan på ett smör- eller bakplåtspapper. Dra bort bakplåtspapperet. Pensla med kallt vatten på papperet om det inte vill lossna.
- Blanda sylten med kanel och vaniljsocker, bred det över kakan. Strö över kokosflingorna, rulla ihop tårtan.
- Sikta över florsocker och skär upp kakan i ca 3 cm sneda bitar.
Liknande recept
Kommentarer (0)