Cognacsrutor med apelsin- och aprikossmak

Serverar: 30 portioner

Essenser, aromer och hushållsfärg till detta receptet finns att köpa hos Borgeby Kryddgård och Essensfabriken.

Ingredienser

  • 3 dl flytande margarin
  • 3 dl vatten
  • 7 ägg
  • 6 dl vetemjöl
  • 6 dl strösocker
  • 3 tsk bakpulver
  • 4 msk kakao
  • ½ tsk cognacsessens
  • 1 tsk apelsinarom
  • 1 tsk aprikosarom
  • Glasyr
  • 500 g philadelphia färskost, naturell
  • 5 dl florsocker
  • ½ tsk cognacsessens
  • 2 tsk nougatarom
  • 3 tsk brun hushållsfärg
  • Garnering
  • Valfritt strössel
  • Instruktioner

    1. Smörj en långpanna, 30 x 40 cm, strö på ströbröd. Vispa ägg och socker pösigt. Rör i margarin och vatten. Tillsätt essens och aromer. Rör om.
    2. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 20-40 minuter i 175 grader. Låt svalna.
    3. Glasyr: Rör ihop alla ingredienserna till en slät glasyr. Bred ut den över kakan. Garnera efter önskemål.
    4. Hoppas att det skall smaka!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben