Cointreauflamberad fruktkompott

Serverar: 3 portioner

God dessert!

Ingredienser

  • 2 äpplen
  • 1 banan
  • 2 clementiner
  • 1 dl apelsinjuice
  • 1/2 dl Cointreau
  • 6 tsk vaniljsocker
  • Vaniljsås
  • Instruktioner

    1. Skala frukterna. Skiva bananen, plocka clementinerna i klyftor och skär äpplena i klyftor. Hetta upp en stekpanna och tillsätt frukterna och apelsinjuice. Låt koka ca 5 minuter. Rör om då och då. Tillsätt vaniljsocker. Häll i Cointreau och tänd genast på med en tändsticka. Tänk på att inte ha igång spisfläkten då du flamberar. Ha ett lock nära till hands ifall lågorna blir för stora.
    2. Lägg fruktkompotten i portionsskålar och toppa med vaniljsås. Servera genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben