Fruktkompott
Serverar:
6 portioner
Enkelt och underbart gott till vaniljglass.
Ingredienser
1½ l blandade bär
4 dl vatten
2 dl socker
2 msk pressad citron
Instruktioner
Lägg bären i en bunke. Tex Björnbär, hallon, blåbär.
Jordgubbar delas i klyftor.
Koka upp vatten socker och citron och låt sjuda några minuter.
Häll lagen över bären och låt svalna.
Låt bären stå i kylskåp med lock 5-6 timmar. Rör om försiktigt någon gång under tiden.
Liknande recept
Mångsidig fruktkompott
5 min
1
Varma smördegsknyten med fruktkompott
5
50 min
4
1
Äppel- och päronkompott med kanel
4
15 min
1-2
1
Småländsk ostkaka på Kajsa Carlssons vis
4
3 h
6
Smulpaj med äppelkompott i glas
3.8
25 min
8
2
Kryddig frukt- och plommonpaj med Frangipane-fyllning och smuldegstopping
1.5
3 h 30 min
10-12
Fruktkompott med vit choklad
20 min
4
Cointreauflamberad fruktkompott
3
Fruktkompott med yoghurt
4
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!