Colakokta revbensspjäll

Serverar: 4 portioner

Tid: 2 timmar 30 minuter

Otroligt goda revbensspjäll med honungsglace

Ingredienser

  • 1½ kg tunna revbensspjäll
  • ½ l Coca cola (Jag använde Cubacola)
  • 1 tärning köttbuljong
  • 1 lök
  • 1 tsk Sambal oelek
  • 2 lagerblad
  • 1 msk soya
  • Salt
  • Peppar
  • Vatten
  • Glace
  • 2 msk honung
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 msk olja
  • 2 tsk senapspulver (colman)
  • Instruktioner

    1. Dela revbensspjällen så att de får plats i en gryta Häll i cola, buljongtärning, skivad lök, sambal oelek, lagerblad och soya i en kastrull, smaka av med salt och peppar samt lägg i revbensspjällen. späd med vatten så att de precis täcks.
    2. Låt sjuda (ej koka) i ca två timmar så att köttet känns mört.
    3. Sätt ugnen på grillvärme, 175 grader. Blanda ihop honung, äppelcidervinäger, sambal oelek, olja och senapspulver så att det blir en trögflytande glaze.
    4. Lägg revbenen i en smord långpanna och pensla på glaze med jämna mellanrum: ta ut och pensla på mer glaze.
    5. Det spad som spjällen kokas i kan med fördel användas till att göra sås av om man vill ha det.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Anastaziach 22 februari 2013

    Jätte gott! :)

    uppbot 23 februari 2013

    Super gott! Gjorde detta till julafton.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben