Coq au vin

Serverar: 4 portioner

Klassisk fransk kycklinggryta med smak av timjan, rökt sidfläsk och rödvin

Ingredienser

  • 1 kg kycklingfilé
  • 150 g rökt sidfläsk
  • 1 gul lök
  • 3 morötter
  • 1 purjolök
  • 50 g smör
  • 75 cl rödvin
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 lagerblad
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk rosmarin
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 msk rivet citronskal
  • 10 scharlottenlökar
  • 300 g champinjoner
  • 2 msk majsstärkelse
  • 1 dl vatten
  • 1 dl hackad persilja
  • Serveringsförslag
  • Kokt el ugnsbakad potatis
  • Instruktioner

    Skär kycklingfiléerna i stora bitar. Skär fläsket i tärningar. Skala och hacka löken grovt. Skala och skiva morötterna . Ansa purjolöken och skär i bitar. Bryn kycklingen i lite smör tills bitarna fått fin färg. Flytta över i en gryta. Stek fläsket knaprigt och lägg åt sidan. Bryn lök, morötter och purjolök från fettet från fläsket och lägg sedan i grytan. Tillsätt vin, tomatpuré, kryddor, vitlök och citronskal. Låt koka ca 20 min. Skala schalottenlökarna, ansa svampen och stek i resten av smöret. Rör ner i grytan tillsammans med fläsket och låt koka i 10 min. Förut majsstärkelsen i vattnet och häll ner i grytan. Låt koka 3-4 min. Strö över persilja.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben