Coq au vin

Serverar: 6-8 portioner

Ingredienser

  • 2 st kycklingar eller ungtupp à 1 kg
  • 150 g rökt sidfläsk
  • 2 purjolökar
  • 3 morötter
  • 75 cl enkelt rött vin
  • 1 1/2 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 1 tsk timjan
  • 2 lagerblad
  • 2 vitlöksklyftor
  • ca 15 smålökar
  • 250 g färska champinjoner
  • Instruktioner

    Skär kycklingen i mindre bitar och torka dem väl. Bryn kycklingbitarna runtom i lite matfett i en stekpanna. Lägg över köttet i en större gryta. Salta och peppra. Ansa och strimla purjolökarna, skala och skär morötterna i stavar och strimla fläsket. Fräs fläsket i stekpannan och tag sedan upp det och lägg det åt sidan. Fräs morotsstavar och purjolök i fettet efter fläsket och lägg sen över grönsakerna i grytan. Tillsätt vin, timjan, lagerblad och pressad vitlök. Låt allt småputtra under lock i ca 30 minuter.Skala smålöken och skär svampen i mindre bitar. Fräs lök och svamp i lite matfett. Lägg över det i grytan och tillsätt det stekta fläsket.Låt allt puttra i ytterligare ca 15 minuter under lock. Smaka av grytan som skall vara mustig. Strö över klippt persilja strax innan grytan ska serveras. Servera medkokt ris eller kokt potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben