Coq au vin

Serverar: 4 portioner

Tinas mat

Ingredienser

  • 1½ kg kycklinglår
  • 4 svartrötter
  • ½ liter skogschampinjoner
  • 2 dl sidfläsk
  • 10 schalottenlök
  • 2 vitlök
  • 2 lagerblad
  • ½ msk timjan
  • ½ msk rosmarin
  • 1 flaska rött fylligt vin
  • 1 hönsbuljongtärning
  • vatten
  • salt
  • peppar
  • 2 msk maizena
  • Svartrotsgarnityr
  • 2 svartrötter
  • olivolja
  • ½ dl kruspersilja, hackad
  • Instruktioner

    1. Skär svartrötterna i stavar och dela svamparna i två delar. Salta och peppra kycklinglåren och bryn dem ordentligt i en stekpanna.
    2. Bryn de skalade svartrötterna, svampen, fläsket,skuret i tärningar,schalottenlök och vitlök i lite olja i en kastrull. Lägg i kryddorna och kycklinglåren. Häll på vinet och smula ner buljongtärningen. Fyll eventuellt på med vatten så att innehållet i kastrullen täcks av vätska. Låt det hela koka upp och skumma av det fett som lägger sig på ytan. Låt det sedan sjuda i ca 40 minuter.
    3. Red av med maizena utrört i lite vatten och smaksätt med salt och peppar.
    4. Svartrotsgarnityr: Strimla svartrötterna med en potatisskalare. Hetta upp en stekpanna så att den blir riktigt varm, häll i lite olivolja och stek de strimlade svartrötterna. Smaksätt med salt och peppar och låt svartrotsstrimlorna rinna av på hushållspapper. Blanda dem sedan med persiljan. Placera svartrotsgarnityret ovanpå coq au vin-grytan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben