Coq au vin - extra allt

Serverar: 4 portioner

En klassisk gryta som är otroligt god. I det här receptet blir den extra lyxig med extra allt!

Ingredienser

  • 8 kycklinglårfiléer, ca 500 g
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk svartpeppar
  • ½ msk smör
  • 20 steklökar
  • 250 g champinjoner, kvartade
  • 140 g italiensk salami, gärna fänkålssalami el sorpresa, tärnad
  • 1 vitlöksklyfta, tunt skivad
  • 2 dl vatten
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 2 blekselleristjälkar, strimlade
  • 2 kycklingbuljongtärningar
  • ½-1 tsk torkad timjan
  • ½-1 tsk fänkålsfrön
  • 1 lagerblad
  • Salt
  • Mos på rostad vitkål
  • 300 g vitkål
  • 1 tsk olivolja
  • 600 g potatis
  • 1 dl grädde
  • Salt
  • Servering
  • Créme fraiche
  • Garnering
  • Färsk timjan
  • Instruktioner

    1. Rostat vitkålsmos: Sätt ugnen på 200 grader. Skär vitkålen i klyftor och vänd runt i oljan. Rosta mitt i ugnen tills de är mjuka med fin färg, ca 15 minuter. Skala och koka potatisen i saltat vatten. Mixa kålen till en slät puré och mosa potatisen. Blanda ihop och tillsätt grädden. Smaka av med salt. (Mixa inte potatisen, för stärkelsen gör moset klistrigt).
    2. Salta och peppra kycklingen. Hetta upp en gryta. Bryn kycklingen i smör till fin yta. Lägg åt sidan. Stek lök, svamp, salami och vitlök i samma gryta 2-3 minuter. Lägg tillbaka kycklingen, häll på vatten och vin. Tillsätt selleri, buljongtärningar, torra kryddor och lagerblad. Låt sjuda under lock ca 20 minuter. Smaka av med salt.
    3. Servera grytan med en klick créme fraiche och moset. Garnera med färsk timjan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben