Cornetto med nötkräm

Serverar: 8 portioner

Med smördeg på rulle och färdig nötkräm är det lätt som en plätt att göra dessa lyxiga bakverk.

Ingredienser

  • 1 rulle kyld smördeg, 250 g
  • 1 ägg
  • 2 msk florsocker
  • ca 2 dl nötkräm, tex. Nutella
  • Florsocker
  • Flingsalt
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Skär smördegen i 8 rutor ca 8x8 cm. Forma varje smördegsruta till en strut. Tryck samman 8 bitar av aluminiumfolie och forma till mindre strutar, men så stora så att de ryms inuti smördegstrutarna. Lägg på en bakpappersklädd plåt.
    3. Vispa samman ägg och florsocker och pensla strutarna med detta. Grädda mitt i ugnen 10-15 minuter tills strutarna har fått fin färg. Låt strutarna svalna på galler och avlägsna sedan försiktigt aluminiumfolien.
    4. Fyll en spritspåse med nötkrämen och spritsa in krämen i strutarna. Pudra florsocker över strutarna och strö lite flingsalt över nötkrämen.

    Liknande recept

    1 h 30 min
    20

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben