Cornflakespanerad kycklingfilémed rostade rotfrukter

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Mmmm, jättegott. Smakerna passar så bra ihop, vitlök, taryakismaken, curry och kålroten i rotsakerna.

Ingredienser

  • 4 st kycklingfiléer
  • Mainad
  • 3/4 dl taryakisause
  • 2 tsk curry
  • 1 msk chilisås
  • 1 msk matlagningsyoughurt
  • Panering
  • 5 dl krossad cornflakes
  • 3/4 sl sesamfrö
  • 35 g riven parmesan
  • Rotsaker
  • Potatis
  • Kålrot
  • Morot
  • 3 dl yoghurt t ex turkisk
  • 1 vitlöksklyfta
  • Instruktioner

    1. Dela kycklingfilen i 4 bitar. Blanda ihop marinaden. Häll på den på kycklingen i en påse. Låt marinera några timmar.
    2. Krossa cornflakesen. Blanda den med sesamfrön och osten. Panera kycklingbitarna. Lägg dem på en plåt på bakplåtspapper. Tillaga i 200 grader i 30 min.
    3. Dela rotsakerna i bitar, lägg på långpanna, ringla över olivolja samt chilipeppar, salt Tillaga i 200 grader i 30 min.
    4. Blanda i hop yoghurten.
    5. Smaklig måltid.

    Liknande recept

    4.7
    1 h 30 min
    4-6
    6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben