Cornflakespanerad kycklingfilémed rostade rotfrukter
Mmmm, jättegott. Smakerna passar så bra ihop, vitlök, taryakismaken, curry och kålroten i rotsakerna.
Ingredienser
4 st kycklingfiléer
Mainad
3/4 dl taryakisause
2 tsk curry
1 msk chilisås
1 msk matlagningsyoughurt
Panering
5 dl krossad cornflakes
3/4 sl sesamfrö
35 g riven parmesan
Rotsaker
Potatis
Kålrot
Morot
3 dl yoghurt t ex turkisk
1 vitlöksklyfta
Instruktioner
- Dela kycklingfilen i 4 bitar.
Blanda ihop marinaden. Häll på den på kycklingen i en påse.
Låt marinera några timmar.
- Krossa cornflakesen. Blanda den med sesamfrön och osten.
Panera kycklingbitarna. Lägg dem på en plåt på bakplåtspapper.
Tillaga i 200 grader i 30 min.
- Dela rotsakerna i bitar, lägg på långpanna, ringla över olivolja samt chilipeppar, salt
Tillaga i 200 grader i 30 min.
- Blanda i hop yoghurten.
- Smaklig måltid.
Liknande recept
Kommentarer (0)