Cottage pie

Serverar: 2 portioner

Rustik vintermat där potatismoset fått extra smak från rotselleri. Så enkelt och gott! 440 Kcal/portion

Ingredienser

  • 200 g potatis i bitar
  • 200 g rotselleri i bitar
  • ½ dl mjölk
  • ½ dl riven lagrad ost
  • Salt
  • Nymald svartpeppar
  • 200 g nötfärs
  • ½ gul lök, hackad
  • 1 morot, grovriven
  • 250 g krossade tomater
  • 1½ msk tomatpuré
  • ½ msk dijonsenap
  • 2 tsk kalvfond
  • Salt
  • Peppar
  • Tillbehör
  • 100 g blandad sallad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 250 grader.
    2. Koka potatis- och selleribitarna mjuka i saltat vatten. Häll av vattnet, mosa och blanda med mjölk och riven ost. Salta och peppra.
    3. Bryn färsen i en torr teflonpanna. Tillsätt hackad lök, grovriven morot och rotselleri, låt fräsa ett par minuter. Rör ner tomatkross, tomatpuré, senap och fond. Låt puttra 5-10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
    4. Bred ut färsen i en ugnsform och täck med moset. Dra gärna med en gaffel i moset för att göra ett fint mönster. Grädda mitt i ugnen tills moset fått lite färg, ca 10 minuter.
    5. Servera gärna med en blandad grönsallad.

    Liknande recept

    5
    2 h 30 min
    4
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben