Cottage Pie

Serverar: 6 portioner

Använder du nöt eller blandfärs, är det en Cottage Pie. En Shepherd´s Pie innehåller alltid lammfärs. Snabbt och framför allt så gott - jättebråttom? - använd då pulvermos!

Ingredienser

  • 1½ kg potatis
  • 1½-2 dl mjölk
  • 1 ägg
  • 1 msk smör
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 500 g blandfärs eller nötfärs
  • 3 morötter
  • 2 dl frysta ärter
  • 2 gula lökar
  • ½ msk timjan
  • Ev 1 msk oregano
  • 400 g krossade tomater
  • 2 msk tomatpuré
  • 1-2 msk Worcestershiresås
  • ½ köttbuljongtärning
  • 1 lagerblad
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Ugn 225 grader. Skala och dela potatisen i kuber så går det fortare. Koka potatisen mjuk. Häll av kokvattnet. Häll i mjölken och vispa med elvisp. Tillsätt ägget och smöret. Fortsätt vispa. Smaksätt med salt, svartpeppar Ställ åt sidan.
    2. Skala morötterna och löken. Skär morötterna i slantar och finhacka löken. Bryn morötterna och löken med köttfärs och timjan. Häll på de krossade tomaterna och tomatpurén. Häll i Worcestershiresås. Smaka av. Lägg i buljongtärningen. Lägg i lagerbladet. Rör om. Koka till en köttfärsås under lock i ca 15 minuter. Häll i ärterna. Smaksätt med salt, svartpeppar. Smaka av. Lägg köttfärsen i botten på en form. Lägg på moset så att det täcker köttfärssåsen. Gör mönster i moset med gaffel. Sätt in i ugnen i 20-25 minuter. Sätt ugnen på grill de sista 5 minuterna så du får en gyllenbrun färg. Jätte bråttom? - använd då pulvermos!

    Liknande recept

    5
    2 h 30 min
    4
    2

    Kommentarer (2)

    Cassiopeya 15 oktober 2011

    Gjorde denna idag, fast utan ärtor. Dessutom spritsade jag rosor av moset istället för att bara bre ut det över köttfärsen, snyggt och gott ;)

    Gul13 3 januari 2012

    Köttfärssåsen var god och moset var gott. Fast kombon ... hm: Jag vill nog gärna ha lite mer tuggmotstånd faktiskt vilket inte är receptets fel i sig. Så för smakens skull var för sig blir det absolut en 4:a.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben