Couscoussallad med kikärter

Serverar: 4-6 portioner

En fräsch couscoussallad, som smakar bra till grillat!

Ingredienser

  • 4 dl couscous
  • 4 dl höns- eller grönsaksbuljong
  • 1 burk kikärter
  • 1 citron
  • 1 knippe persilja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 röd eller gul lök
  • ½ färsk gurka
  • 2-3 tomater
  • Olivolja (lika mycket som mängden citronsaft)
  • Salt
  • Peppar
  • Färska örtkryddor
  • Instruktioner

    1. Koka upp buljongen, häll den över couscousgrynen. Låt det svalna. Fluffa sedan upp det med en gaffel.
    2. Finhacka lök, vitlök och gurka. Blanda med gryn, ärter (väl sköljda) och hackad persilja.
    3. Vispa ihop lika delar citronsaft och olivolja. Krydda med salt och peppar. Häll dressingen över couscousröran och smaka av. (Det ska vara rejält syrligt.) Låt svalna.
    4. Garnera med tomat och färska örtkryddor.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Kajac 4 mars 2009

    Receptet redigerat den 4/3-09. Förtydligade mängden tomat och olivolja. Mvh Kajac

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben