Crepe Suzette

Serverar: 14-15 portioner

Efterrätt.

Ingredienser

  • 1,5 dl vetemjöl
  • 3 dl mölk fett 3%
  • 2 dl matlagningsgrädde fett 15%
  • 1,5 tsk salt
  • 4 ägg
  • 1 tsk vanillinsocker
  • 2 msk smör
  • 0,75 dl florsocker
  • 1 rivet skal av en apelsin
  • 2 saft av apelsiner
  • Instruktioner

    1. Vispa ihop smeten. Låt vila ca 30 min. Grädda små tunna pannkakor. Vik eller rulla ihop dem.
    2. Blanda ingredienserna: Smör, florsocker och apelsin till såsen i en kastrull. Sjud några minuter tills såsen blir simmig. Flambera pannkakorna i konjak eller likör. Häll över såsen, servera genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben